Doorlopend programma

Gedurende de dag is er een doorlopend programma. Bij de gesprekshuisjes en picknicktafels kun je in gesprek over diverse onderwerpen. Zo kom je meer te weten over hoe je jongeren kunt betrekken bij de RES’en, kun je in gesprek met diverse proeftuinen, alles vragen over zon op gebouwen, of ga je in gesprek met het Warmtefonds over betaalbaarheid, en meer. Ook kun je podcasts luisteren in de PodKas, jouw ideale lokale energiesysteem in beeld brengen op de Transform inspiratiemuur, beren op de weg omgooien in de speelhoek en meer! Kom je langs?

PodKas

In gesprek met de Polderwachter

“Hoe is dat: een windturbine in your backyard?” Deze vraag stelde Marcel Blekendaal in zijn podcast De Polderwachter. Hij bezocht hiervoor plekken waar mensen turbines in hun achtertuin hebben. Om ook de mensen te horen die je normaal niet hoort, heeft hij bij alle huizen aangebeld met de vraag: “Hoe is dat: een windturbine in your backyard?”. Hij bezocht locaties in Wilnis, Wieringermeer, Maarssenbroek, Leijmuiden, Kolhorn, Benschop en Almere.

Pak een koptelefoon en luister naar een van de Polderwachter-podcasts. De podcasts duren gemiddeld 6 minuten. Of stel je vraag aan Marcel Blekendaal. Hij is in de PodKas aanwezig.

Podcasts waar je energie van krijgt

Ga naar onze congrespodcast op Spotify. Voeg de speellijst toe aan je favorieten. En laat je inspireren door de vele verhalen over de energietransitie, zoals in de podcasts van Particibeter, Voetnoten en Studio Energie!

Gesprekshuisjes en picknicktafels

In de gesprekshuisjes en bij de picknicktafels in de Transitzone kun je tijdens ontvangst, lunch- en middagpauzes in gesprek over diverse onderwerpen. Zo kun je meer te weten komen over hoe je jongeren kunt betrekken bij de RES’en, kun je in gesprek met diverse proeftuinen, kun je alles vragen over zon op gebouwen, in gesprek met het Warmtefonds over betaalbaarheid, en meer. Kom je langs? Lees meer over de deelnemers en onderwerpen.

Energie van onderop (video’s)

🎧Pak een koptelefoon en bekijk video’s over de energietransitie. 

Laat je inspireren door lessen uit de praktijk in de verhalen over de energietransitie van onderop. Er gebeurt veel in de gemeenschap: van energietuin tot lokaal eigendom, van kleinschalige wind tot een zonnepark als regionale energy hub. De filmpjes duren gemiddeld 3 minuten.

De Verhalenbus

Krachten bundelen in de uitvoering is ook kennis delen. Heb jij een goed verhaal vanuit jouw werk? Waar collega’s in de energie- en warmtetransitie van kunnen leren? Over een aanpak die werkt, of juist níet. Samen zijn we sterk. Deel je verhaal of idee, wij zijn er blij mee. 

✉ Post je kaart in de Verhalenbus.

Transform inspiratiemuur: jouw ideale lokale energiesysteem in beeld

Het open innovatienetwerk Transform bestaat uit voorlopers die werken aan een robuust, schoon, rechtvaardig en lokaal energiesysteem. Wij weten dat inspiratie en voorstellingsvermogen essentieel zijn om de Wereld van B dichterbij te brengen. Daarom willen we vandaag alles weten over jouw ideale lokale energiesysteem. Kom langs en ga met ons in gesprek over jouw toekomstbeelden. Onze visual artist Robèrt Guérain helpt je om deze om te zetten in een tekening die een plek krijgt op de muur van inspiratie. Wil je ook deelnemen aan ons netwerk? Meld je dan aan op de website https://forthefutureofenergy.nl/. Daar publiceren we het resultaat van het congres.

Speelhoek

Werken en samenwerken aan een grote verandering is vallen en opstaan. In de ‘Speelhoek’ mag er gelachen worden! Gooi jouw beren op de weg om, gooi een balletje op bij een ander of laat zien hoeveel ballen jij in de lucht kan houden. Zet het vooral ook (samen) op de foto. Zodat je jaren na nu terug kan zien hoe het vandaag was, toen ook jij midden in de energietransitie zat!

Het-is-nooit-te-laadpaal

Dromen, doelen – hoe groot of klein, we hebben ze allemaal. Maar vaak blijven we op de rem staan. De Het-is-nooit-te-laadpaal geeft iedereen een liefdevolle schop-onder-je-bips om die eerste stap te zetten.