Netwerkpaviljoens

Participatie & communicatie
Transitzone
Tijd: 10:00 -
17:30

In de netwerkpaviljoens in de Transitzone kun je tijdens ontvangst, lunch- en middagpauzes in gesprek over diverse onderwerpen:

In gesprek met jongeren over de RES
Hoe versnel je de energietransitie door en met jongeren? Jongeren en jong werkenden hebben belang bij toekomstbestendige RES’en. Het gaat immers om hun leefomgeving en hun energievoorziening. Belangrijke keuzes daarover worden nu gemaakt. JongRES zet zich om de stem van jongeren mee te laten klinken in de RES’en. Kom langs!

In gesprek over Daten met data
Wil je meer weten over data & monitoring in en rondom de RES? Kom langs bij het netwerkpaviljoen ‘Daten met data’ en kom meer te weten over het begrippenkader, data verzameling, indicatoren, GIS informatie en meer!

In gesprek over MARET-onderzoek
In verschillende projecten doen wetenschappers samen met provincies en andere partijen onderzoek naar de maatschappelijke aspecten van de regionale energietransitie. Hoe kan de participatie beter? Welke lessen zijn er rond governance? Hoe kan strategische energieplanologie vormkrijgen? En welke lessen over werken aan energietransitie zijn er bijvoorbeeld in Noord-Brabant opgedaan? Ga in gesprek met onderzoekers van MARET.

Plan Duurzaam Sociaal NL
In het netwerkpaviljoen Plan Duurzaam Sociaal NL kun je in gesprek met Ad van Dortmont. Hij reed met een Land Rover naar Pakistan, leerde in Nederland over water-water-warmtepomp, op Balkan over kringloop landbouw en in Pakistan wandelde hij over 50km lange gletsjers waar locals ijstorens maken tegen zeespiegelstijging die wij in het Westen veroorzaken. Meer informatie.

In gesprek met RES-oneren.nl
Op RES-oneren.nl komen de (mogelijk)makers van de RES’en aan het woord over hun ervaringen met en inzichten in het RES-proces. We zijn op zoek naar nieuwe verhalen! Kom langs en vertel jouw verhaal bij het netwerkpaviljoen RESoneren.

In gesprek met Spelers met schaarste
Ben je benieuwd hoe beslissers bewust worden gemaakt van schaarste op het netwerk? Hoe zij spelenderwijs kunnen zoeken naar een optimale wind/zon verhouding die past binnen de investeringsagenda van de netbeheerder? Kom naar het netwerkpaviljoen van de RES Achterhoek en bekijk en probeer de tool zelf!