De Wereld van B: de energietransitie door de ogen van de toekomst

Energiesysteem
Neon
Tijd: 15:15 -
16:15
Spreker(s):
Paul Dalebout
Paul DaleboutLook TwicePaul Dalebout is een onafhankelijk, nieuwsgierig spreker, trainer en adviseur in de (energie)transitie. Paul helpt organisaties om te komen tot dieper begrip en fundamentele verbetering, impact door inzicht. Hij combineert een brede visie met specifieke kennis van zonne-energie, lokale opslag en elektrisch vervoer.
Voor NP RES werkt hij aan het verder brengen van het gedachtengoed van De wereld van B en de handelingsperspectieven in het hier en nu.

Dingen zijn niet wat ze op het eerste gezicht lijken te zijn. Als je goed kijkt, zie je hoe het echt zit. En dan opent zich een hele nieuwe wereld. De naam van Pauls eenmanszaak, 'Look Twice', dankt er zijn naam aan. Via 'Studio Holon' werkt Paul samen met andere bevlogen professionals in de energietransitie.
x

Hoe vinden we balans tussen de urgentie van vandaag (de Wereld van A) en de wensen van de toekomst, de Wereld van B? Hoe kunnen we de principes van de Wereld van B lokaal, regionaal en nationaal gebruiken om niet alleen de problemen van nu op te lossen, maar ook de grondslag voor het energiesysteem van de toekomst te leggen?

In een korte, interactieve sessie in kleine groepen bespreken we wat nodig is om de principes van B een kans te geven in het RES-proces. Welke handelings-perspectieven zijn er, wat is nodig om die te verzilveren?