Coronamaatregelen

Wij volgen de adviezen en richtlijnen van de Rijksoverheid. Tijdens de persconferentie van 14 september 2021 werd duidelijk dat eendaagse evenementen onder bepaalde voorwaarden door mogen gaan. Hieronder lichten we toe welke voorzorgsmaatregelen we hanteren om de Corona-risico’s zoveel mogelijk te beperken. Naar de richtlijn van de Rijksoverheid wordt er gewerkt met het Coronatoegangsbewijs. Hoe werkt dit?

Toegang tot de locatie kan alleen met een Coronatoegangsbewijs

U kunt op een van deze drie manieren dit bewijs zelf regelen:

 • Vaccinatiebewijs: volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd.
 • of een herstelbewijs: dit laat zien dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van Corona.
 • of een testbewijs: dit moet een negatieve testuitslag zijn die is afgenomen minder dan 24 uur voor het event. Maak hiervoor een afspraak via testenvoortoegang.org. U ontvangt dan in principe binnen twee uur de uitslag.

  Op welke manier regelt u dit Coronatoegangsbewijs?

  • Stap 1: Download de CoronaCheck-app of ga naar coronacheck.nl
   Download de gratis CoronaCheck-app. Heeft u geen smartphone of werkt deze app niet goed? Ga dan naar CoronaCheck.nl om een papieren coronatoegangsbewijs te maken en deze vervolgens te printen.
  • Stap 2: Upload uw Coronatoegangsbewijs, het vaccinatiebewijs, herstelbewijs of de negatieve testuitslag in de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl.
  • Stap 3: Laat de QR-code scannen bij de ingang van de locatie.
   Via de CoronaCheck-app of de website CoronaCheck.nl zet u vooraf uw coronatoegangsbewijs om in de vorm van een QR-code. Deze QR-code laat u scannen bij de ingang van de locatie. Bij een groen scherm heb je een geldig Coronatoegangsbewijs. Wanneer het scherm rood is, dan vragen we u om direct naar huis te gaan.
  • Stap 4: Neem uw legitimatiebewijs mee.
   Bij de ingang van de locatie vergelijken we de gegevens van uw legitimatiebewijs met de gegevens in het Coronatoegangsbewijs (voorletters van uw naam en geboortedag en -maand). Vervolgens checken we of u bent aangemeld en krijgt u een badge, die u zichtbaar moet dragen. Hierna krijgt u toegang tot de locatie.

   Extra stap 5: thuis een zelftest uitvoeren

   We vragen u dringend om op de dag van het evenement, voordat u vertrekt naar de locatie, een zelftest te doen. Ook als u geen klachten hebt en volledig gevaccineerd bent. Zo doen we er alles aan om te voorkomen dat het Coronavirus zich ongemerkt verder kan verspreiden. 

   Samen houden we ons aan de basisregels
   Tot slot blijft natuurlijk de basis van kracht: was vaak en goed uw handen, geef elkaar de ruimte en blijf thuis bij klachten.

   En nog een tip als afsluiter: controleer vooraf of u QR-code werkt. Download de scanner voor de CoronaCheck en scan hiermee uw eigen QR-code. Ziet u een groen vinkje dan is het in orde.